Počeli radovi na izgradnji nove Autobuske stanice /VIDEO/

Za novu Autobusku stanicu u Bijeljini obezbijeđena su sredstva u iznosu od 3,2 miliona maraka. Izgradnja na lokaciji stare željezničke stanice počela je danas. Kako se očekuje trebalo bi da bude izgrađena i u funkciju stavljena za 9 mjeseci. Na mjestu sadašnje Autobuske stanice u centru grada planirana je izgradnja javne garaže sa četiri nivoa.

Na površini od 10.000 kvadratnih metara na lokaciji nekadašnje željezničke stanice zvanično je počela izgradnja nove autobuske stanice u Bijeljini.

Projekat je vrijedan 3,2 miliona maraka. 2 miliona maraka sredstava obezbijeđeno je iz kredita, a ostatak novca obezbijeđen je iz redovnih budžetskih sredstava hrada, rekao je gradonačelnik koji je danas sa saradnicima posjetio gradilište.

Ovo je ocjenjuje Mićić dobro rješenje koje je usvojeno još prije nekoliko godina i prostornim i urbanističkim i regulacionim planom centra grada, pa se izgradnjom nove Autobuske stanice potpuno mijenja izgled samog grada a rješava se i aobraćajna gužva. Mićić je naveo da je izgradnja nove autobuske stanice u Bijeljini dio sporazuma koji je postigao sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom o podršci za 12 velikih infrastrukturnih projekata u Semberiji

Novu Autobusku stanicu projektovao je bijeljinski arhitekta Marko Vukićević. Osim perona glavna zgrada imaće i prostor za komercijalne sadržaje, a zadržano je i postojeće zelenilo na ovoj lokaciji.

Radovi su počeli i napreduju dobrom dinamikom. Izvođač je domaća firma “Buk promet”, a prema riječima vlasnika ovog preduzeća Jovana Gajića, rok za izgradnju nove Autobuske stanice je devet mjeseci.

Da će rok izgradnje biti ispoštovan očekuje i gradonačelnik Bijeljine. Obezbijeđena je podsjeća Mićić sva potrebna infrastruktura i dokumentacija, da zastoja u poslu ne bi trebalo biti.

Danas kada je i ozvaničen početak radova na izgradnji nove Autobuske stanice, oglasili su se i iz “Semberija-Transporta”. O izmještanju Autobuske stanice do sada nije razgovarano sa nadležnima u Gradskoj upravi, kaže vlasnik Semberija Transporta Pantelija Mitrović. Spreman je poručuje za razgovor i eventualni dogovor, a jedini prihvatljiv dogovor bio bi kaže da Semberija Transport dobije na korištenje novu Autobusku stanicu, ali bez nadoknade.

Nije se dugo čekalo na reakciju gradonačelnika Bijeljine. Mićo Mićić kaže da dogovor sa vlasnikom Semberija Transporta još nije postignut. Nemamo dodaje problema da s njim sarađujemo, s obzirom da je “Semberija-Transport” najveći autoprevoznik u gradu

Izgradnja javne garaže na mjestu stare Autobuske stanice u skladu je kaže Mićić sa svim do sada usvojenim planovima.

Izgradnjom nove Autobuske stanice centar grada dobija novi izgled, a rješava se i pitanje saobraćajnih gužvi, međutim, postoje nedoumice, pa ostaje otvoreno pitanje, šta će biti sa najvećim autoprevoznikom u gradu Bijeljina, nakon što bude izgrađena i u funkciju stavljena nova Autobuska stanica, a ukoliko ne bude postignut dogovor nadležnih u Gradskoj upravi i vlasnika ovog preduzeća o izmještanju Autobuske stanice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *