Počela prva tematska sjednica /FOTO/

U Bijeljini je počela tematska sjednica Skupštine grada na čijem dnevnom redu je informacija o stepenu realizacije projekata, među kojima je izgradnja auto-puta Beograd-Bijeljina-Banjaluka.

Održavanje tematske sjednice predložili su odbornici SDS-a, PDP-a i dva odbornika DNS-a, što je podržao i SNSD.

Sjednici prisustvuju gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, direktori preduzeća o kojima će biti riječi, te direktor Direkcije za razvoj grada.

Odbornike je o informaciji o stepenu realizacije projekata izgradnje auto-puta Beograd-Bijeljina-Banjaluka, upoznao Bogdan Tadić iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove.

U izvještaju lokalne uprave, koji će u nastavku sjednice biti razmatran, navodi se da je postupak eksproprijacije za izgradnju dionice auto-puta i gasovoda Brčko-Bijeljina-Rača okončan u prvoj fazi od Velike Obarske do Velinog Sela, te da je donesena odluka o prenosu svojine i posjeda sa grada Bijeljina na Republiku Srpsku bez naknade.

Odlukom su obuhvaćene parcele koje su nekategorisani putevi, kanali, njive i šume ukupne površine 72.222,2 metra kvadratna.

Za drugu fazu na dionici od Velike Obarske do Bukovice Donje postupak eksproprijacije je u toku i donesena je odluka o prenosu svojine i posjeda sa grada Bijeljina na Republiku Srpsku bez naknade.

U ovoj odluci uvrštene su parcele koje su u naravi kanali i nekategorisani putevi ukupne površine 29.397 metara kvadratnih.

Odbornici su već upoznati o stepenu realizacija izgradnje autobuske stanice na mjestu stare željezničke stanice, o projektu sportske sale, izgradnji sistema za zaštitu od poplava /Drinski nasip/, gasifikaciji grada, te uređenju kanala Dašnica kroz gradsko područje, navodi se u skupštinskom materijalu.

Biće razmotrena i informacija o stepenu realizacije projekta izgradnje radionica za potrebe praktične nastave u Tehničkoj školi “Mihajlo Pupin” – prva faza, o sanaciji i rekonstrukciji Sokolskog doma, te o izgradnji studentskog doma u gradu.

Skupština grada će razmotriti i izvještaj o realizaciji projekta navodnjavanja u Semberiji, kao i informaciju o izgradnji Vatrogasnog doma.

Odbornici će raspravljati o davanju podrške preduzeću “Vodovod i kanalizacija” u regulisanju kreditnih obaveza prema Evropskoj banci za obnovu i razvoj, kao i o rješavanju statusa bijeljinskog preduzeća “Grad”.

Tematska sjednica Skupštine grada Bijeljina održava se u Centru za kulturu “Semberija”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *