Počela promocija turističkih potencijala Srpske /VIDEO/

Turizam je u vrijeme pandemije virusa korona pretrpio ogromnu štetu, a kako bi se dodatno osnažila ova grana privrede od 15. juna počeće korištenje vaučera, pa će građani uz povoljnije uslove imati priliku da dio godišnjeg odmora provedu na domaćim destinacijama. Promocija turističkih destinacija Srpske već je počela. Cilj je privući veći broj domaćih turista. Svoju ljetnu ponudu u Bijeljini ovog vikenda predstavlja Olimpijski centar Jahorina, gdje sezona počinje 25. juna. Svoje adute ima i Semberija.

Turizam je u vrijeme pandemije virusa korona pretrpio ogromnu štetu, a kako bi se dodatno osnažila ova grana privrede od 15. juna počeće korištenje vaučera, pa će građani uz povoljnije uslove imati priliku da dio godišnjeg odmora provedu na domaćim destinacijama.

U gradskim i opštinskim turističkim organizacijama počeli su užurbano da rade na promociji atraktivnih turističkih potencijala Srpske. Da će domaće stanovništvo prepoznati turistički potencijal Republike, očekuju i u resornom ministarstvu.

Svoje adute ima i Semberija, gdje turiste u najvećoj mjeri privlači bogata domaća gastronomska ponuda, banjski ali i vjerski turizam, koji je posebno razvijen u ovom kraju Srpske.

U Turističkoj organizaciji grada Bijeljina, kažu da će putem vaučera za pomoć turističkom sektoru, građani prije svega biti u prilici da upoznaju svoju zemlju.

Da će vaučeri oživjeti turizam saglasni su i u Turističkoj organizaciji RS. Tokom prošlog ljeta Srpskom je putovalo 44.000 domaćih turista,a vaučeri bi mogli doprinijeti da ta brojka na kraju ovog ljeta bude veća.

Da su domaći turisti prioritet, kažu i u Olimpijskom centru Jahorina, koji je danas u Bijeljini započeo promociju svojih potencijala i sadržaja koje su za posjetioce pripremili tokom ljetne sezone.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *