Počela kampanja 16 dana aktivizma /VIDEO/

Udruženje građana „Otaharin” i Udruženje žena „Romkinja” uličnom akcijom na Gradskom trgu kojom su ukazali na prava žena, obilježili su 25. novembar Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, čime su i ozvaničili početak Međunarodne kampanje 16 dana aktivizma.

Predstavnici Udruženja Otaharin i Udruženja žena Romkinja danas su na Gradskom trgu građanima podijelili letke i drugi promotivni materijal na kojima su istaknute poruke  koje pozivaju na rodnu ravnipravnost i nultu toleranciju  prema nasilju nad ženama. Ovim je obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i početak 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja.

Cilj kampanje koja traje sve do 10. decembra uz niz aktivnosti je doprinjeti osnaživanju žena, poštovanju ženskih prava, te iskorjenjivanju diskriminacije žena sa posebnim fokusom na žene i djevojke pripadnice marginalizovanih i manjinskih grupa.

Edukativne radionice koje su za cilj imale osnaživanje žena i ranjivih kategorija a koje su godinama unazad sprovodili Udruženje Otaharin i Udruženje žena Romkinja, pomogle su mnogim ženama da budu hrabrije u zastupanju i zaštiti svojih prava ali i ekonomski snažnije.

Udruženje žena Romkinja postoji od 2012. godine, prije tri godine u ovom je udruženju bilo okupljeno četrdesetak žena, a danas ih je oko 150.Nasilje nije odgovor niti način rješavanja problema. Nasilje je nedopustivo i zakonom zabranjeno, poručeno je danas sa Gradskog trga.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *