Počela izgradnja vodovodne mreže u Banjici /VIDEO/

U Banjici, mjesnoj zajednici u jugozapadnom dijelu Semberije, počela je izgradnja vodovodne mreže za oko 70 domaćinstava, a vrijednost prve faze projekta je 70.000 konvertibilnih maraka i finansiraće je Grad Bijeljina.

Gradonačelnik Mićo Mićić pojasnio je da će dovođenje vode do korisnika u Banjici koštati ukupno 320.000 KM.

– Danas su počeli radovi na kaptaži izvora Studenac, a uslijediće izgradnja rezervoara, potisnog cjevovoda, pumpne stanice i transportnog cjevovoda. Gradska uprava je obezbijedila novac za prvu fazu, a kada dođe do širenja mreže prema domaćinstvima i tu ćemo učestvovati sa 80 odsto sredstava. Banjicu smo posjetili prije mjesec dana kada su mještanima presušili bunari zbog nedostatka podzemnih voda i zato je ovaj projekat od izuzetne važnosti za njih – poručio je Mićić.

Tehnički direktor „Vodovoda i kanalizacije” Ivana Stanišić istakla je da je u prethodnom periodu urađeno mnogo kada je riječ o proširenju vodovodne mreže takozvanog Južnog prstena.

– Izgrađen je cjevovod od naselja Nova Janja do centra Modrana, urađeni su glavni projekti daljeg proširenja glavnog transportnog cjevovoda do naselja Suvo polje, postoji glavni projekat do sela Glavičice, kao i idejno rješenje za kompletno područje južnog dijela Semberije. Nakon što u Banjici izgradimo potosni cjevovod i pumpnu stanicu, uslijediće gradnja pet kilometara distributivne mreže u ovom selu – naglasila je Stanišićeva.

Mirko Petrović iz zaseoka Brđani kaže da je izgradnja vodovodne mreže u Banjici neophodna za mještane, jer nijedna kuća u selu nema pitku vodu.

– Do sada smo bili prinuđeni da je dovozimo cisternama, a problem je što je voda, osim za piće, potrebna i za stoku – dodao je Petrović.

Gradonačelnik Mićić, tokom boravka u Banjici, susreo se i sa visoko prepodobnom igumanijom Martom, nastojateljicom Manastira Tavna, koja je njemu i Gradskoj upravi Bijeljine poželjela sreću i uspjeh u daljem radu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *