Pješaci da budu vidljivi

Policijska uprava Bijeljina apeluje da pješaci, biciklisti, kao i ranjive kategorije učesnika u saobraćaju koriste svjetloodbojni prsluk u uslovima smanjene vidljivosti, a pogotovo mraka.

Iz Uprave su apelovali i da te grupe koriste lijevu ivicu puta, da kolovoz prelaze isključivo na obilježenom pješačkom prelazu, kao i da se ne kreću kolovozom ukoliko su pod dejstvom alkohola.

“Zimski period karakterističan je po većem broju saobraćajnih nezgoda sa pješacima i biciklistima, a naročito u uslovima smanjene vidljivosti u periodu od 16.00 časova.

Najveći broj saobraćajnih nezgoda sa ovim kategorijama registrovan je kao posljedicanepropisnog kretanja pješaka, kretanja kolovozom pod dejstvom alkohola, kao i kretanja pješaka kolovozom u van naseljenom mjestu bez svjetloodbojnog prsluka”, saopšteno je iz Policijske uprave.

U saopštenju je navedeno da je zimski period karakterističan i po tome što veći broj sugrađana nosi tamnu odjeću /jakne i kape/, što otežava njihovu vidljivost, a posebno u ulicama i mjestima koja nisu osvijetljena.

“Ne dozvolite da postanete dio crne statistike! Ako ste pješak – nosite odjeću koja na sebi ima fluorescentne i svijetle dijelove, da bi vas vozači uočili”, poručili su iz Policijske uprave Bijeljina.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.