Petrović u radnoj posjeti Francuskoj

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović boravi u radnoj posjeti Francuskoj, gdje će učestvovati u radu „Pariskog foruma mira” i imati niz sastanaka sa francuskim zvaničnicima.

Zvanični susreti su započeti u Senatu, razgovorom sa senatorom Martom de Sidrak, predsjednicom Prijateljske grupe Francuska – Zapadni Balkan i drugim senatorima koji su članovi ove grupe i tom prilikom razmijenjena su mišljenja o političkoj situaciji, ali i o mogućnostima za uspostavljanje i proširenje kulturne i ekonomske saradnje Bijeljine sa gradovima i drugim nivoima vlasti u Francuskoj.

– Našem Gradu je ukazana velika čast pozivom da učestvujemo na Pariskom forumu mira na kojem će, između ostalih, govoriti predsjednik Francuske Emanuel Makron i potpredsjednica SAD Kamala Haris. Francuska je jedna od najuticajnijih zemalja u Evropskoj Uniji, ali i cijelom svijetu i prati stanje na Balkanu na kojem je sve više mladih lidera opredijeljenih za saradnju sa EU. Očekuje nas još niz susreta koje ćemo iskoristiti da što bolje predstavimo Bijeljinu i naše potencijale, ali i opredijeljenost da sarađujemo sa svima koji to žele, jer je to presudno za uspjeh u današnjem svijetu – poručio je gradonačelnik Petrovi

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *