Petrović: Narodni novac trošiti na dobrobit građana

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović izjavio je danas da narodni novac treba trošiti na dobrobit svih građana.

On je izjavio da je na današnjem sastanku sa zvaničnicima Republike Srpske u Bijeljini pokrenut veliki broj tema, od kojih su neke, kako je naveo, manje, a neke više bolne.

“Započeti projekti, kao što je auto-put i izgradnja nove autobuske stanice, imaju svoju dinamiku. U skladu sa prilivom sredstava u budžet nastavljamo ono što je započeto”, rekao je Petrović novinarima nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović, premijerom Radovanom Viškovićem i predsjedavajućim i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

On je naveo da je za pripreme za izgradnju Drinskog nasipa “izgubljeno sedam godina” i da Gradska uprava ne želi više da čeka, te da će ispoštovati svoje obaveze u postupku eksproprijacije.

“Pokrenućemo da se novac isplati ljudima i da ta izgradnja zaživi, jer to ljudi od nas očekuju. Novac će biti utrošen na pravi način. Objasnićemo ljudima koliko je to značajno i ustanoviti cijenu eksproprijacije”, rekao je Petrović i dodao da je riječ o 3.000 parcela.

On tvrdi da je “Gradu amandmanom oduzeto 600.000 KM sa pozicije eksproprijacije”.

Govoreći o modernizaciji poljoprivrede i projektima navodnjavanja, on je istakao da su oni uspješno realizovani u svim mjesnim zajednicama i da je saradnja sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede pozitivna.

On kaže da je u planu nastavak projekta navodnjavanja u mjesnoj zajednici Kojčinovac, a da bi dobro bilo da se širi prema Brčkom.

Petrović je rekao da je na sastanku bilo polemike o preuzimanju kreditnih obaveza za AD “Vodovod i kanalizacija”.

“Učesnike sastanka upoznao sam o obećanom smanjenju cijene vode, nagomilanim dugovima, kreditnim zaduženjima i oduzimanju PDV sredstava koja pripadaju Bijeljini od strane Ministarstva finansija. Želimo da znamo ko je šta u prošlosti obećavao, da li se i dalje stoji iza tih obećanja”, naveo je on.

Što se tiče vraćanja AD “Grad” u nadležnost grada Bijeljina, on tvrdi da je raritet u Republici Srpskoj da, kako kaže, Vlada upravlja kvantaškom i stočnom pijacom.

Petrović je rekao da je na sastanku bilo riječi i o Banji Dvorovi i da je konstatovano da je zajednički cilj da u toj ustanovi radi 100 do 130 ljudi, da postane zadravstveno-turistički centar.

“U Banji postoje veliki problemi. Izdvajanja Gradske uprave za sedam mjeseci njenog djelovanja u kovid sistemu bila su više od 200.000 KM”, naveo je Petrović i dodao da je cilj da bude riješen status ove banje.

On je dodao da je premijer Višković izrazio spremnost da se utvrdi šta su čije nadležnosti i da se riješi taj problem.

Petrović je istakao da je za projekat auto-puta postupak eksproprijacije završen više od 95 odsto.

“Nema potrebe da iko svojata bilo čije projekte. Obaveza Vlade je da ulaže u svaku lokalnu zajednicu”, rekao je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *