Petrović i Delić razgovarali o problemima srpskih povratnika /VIDEO/

U posjeti Bijeljini danas je boravio načelnik opštine Lukavac Edin Delić, koji  je sa gradonačelnikom Bijeljine Ljubišom Petrovićem razgovarao  o saradnji ove dvije  lokalne  samouprave. Sastanak je održan na inicijativu  mještana Smoluće,  mjesta koje se nalazi na teritoriji opštine Lukavac a u kojem je prije rata živjelo srpsko stanovništvo.

Srbi koji su prije rata živjeli u  mjestu Smoluća u FBIH  kažu da su nakog dugog niza godina naišli na razumijevanje lokalnih vlasti u Lukavcu. Kažu da imaju namjeru da urade ogradu oko crkve i  na mjesnom groblju ali i još niz infrastrukturnih poslova.

Danas su dobili i obećanje vlasti da će im pomoći u njihovoj namjeri.

Grad Bijeljina i opština Lukavac otvaraju novo poglavlje u međusobnoj saradnji posebno s akcentom na ostvarivanje boljeg položaja povratničke populacije na prostoru Federacije BIH. Gradska uprava je i predhodnih godina finansijski pomagala rad Udruženja , a ta praksa biće nastavljena.

Spremni smo da bez razlike pomognemo otkloniti probleme sa kojima se susreću povratnici, kaže načelnik opštine Lukavac Edin Delić.

U mjestu Smoluća prije ratnih dešavanja bilo je oko 900 domaćinstava.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *