Petrović: Grad za praznične koncerte potrošio 89.600 KM narodnog novca

Odbornik Republičke stranke Srpske /RSS/ Mladen Petrović saopštio je da je Gradska uprava Bijeljina za novogodišnje nastupe bendova na trgu potrošila 89.600 KM narodnog novca i nazvao je to bahatim ponašanjem.

“Zar nije bahato ponašanje da u vrijeme kada se Semberija oporavlja od epidemije afričke kuge svinja trošite 33.600 KM za vašu ili nečiju omiljenu muzičku grupu”, uputio je Petrović pitanje savjetniku gradonačelnika Radoslavu Ostojiću koji se na ovu temu oglašavao u ime Gradske uprave.

Petrović ističe da od savjetnika gradonačelnika očekuje ozbiljniji pristup važnoj temi i da se nada da će iz Gradske uprave, koliko sutra ujutro, stići saopštenje sa navedenim svim događajima iz oblasti kulture u 2023. godini i budžetskim sredstvima koja su za njih izdvojena.

“Ukoliko ne dobijemo ove informacije, smatram da su zakonske odredbe koje se tiču transparentnosti i dostupnosti informacija od javnog značaja ozbiljno povrijeđene”, rekao je Petrović i dodao da je Gradska uprava još 14. decembra 2023. godine prekinula sa transparentnim izvještajima o budžetskim transakcijama na sajtu grada.

Petrović kaže da mu nije jasno zbog čega se Ostojić kao savjetnik gradonačelnika uopšte oglašavao, jer je Savjet za kulturu Skupštine grada Bijeljina zahtijevao dodatne informacije od Odjeljenja za društvene djelatnosti.

“Ko, koliko i kako, koja komisija je odlučivala i po kojim kriterijumima o organizovanju kulturnih događaja i koliko su oni koštali”, ponovio je Petrović pitanje upućeno Gradskoj upravi.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *