Petričević: Cilj – obezbijediti dugoročan status Vazduhoplovnog zavoda

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević rekao je danas u Bijeljini da je Vazduhoplovni zavod “Orao” značajan kapacitet namjenske industrije u Srpskoj i da je cilj obezbijediti njegov dugoročan status, kako bi radna mjesta bila očuvana i dodatno osavremenjeni procesi proizvodnje.

Čestitajući 77 godina postojanja Vazduhoplovnog zavoda “Orao”, Petričević je rekao da je važno to što “Orao” i danas posluje u sferi u kojoj je osnovan i da predstavlja značajan kapacitet namjenske industrije Republike Srpske.

“Na nama je odgovornost i obaveza da, zajednički sa rukovodstvom i svim relevantnim institucijama, obezbijedimo budućnost `Orla`”, rekao je Petričević i pojasnio da će to biti ostvareno i kroz zapošljavanje.

On je napomenuo da je važno i da u zajedničkoj saradnji sa Srbijom budu obezbijeđeni novi ugovori za rad “Orla”.

Vršilac dužnosti direktora “Orla” Mladen Stojanović rekao je da je poslovna 2021. godina jedna od najuspješnijih u poslijeratnom periodu i izrazio uvjerenje da će sve obaveze predviđene za ovu godinu biti završene u roku.

“Već razmišljamo o planovima za sljedeću godinu. Danas su nam u gostima i korisnici naših usluga i iskorištavamo i ovu priliku da razgovaramo o ovim poslovima”, rekao je Stojanović novinarima u Bijeljini, gdje je obilježeno 77 godina postojanja “Orla” i služen parastos poginulim radnicima.

On je rekao da je današnji dan poseban za sve zaposlene u ovom vazduhoplovnom zavodu, budući da se obilježava 77 njegovog godina postojanja.

“Naša je obaveza da poštujemo tradiciju i jubileje i da ih obilježavamo”, rekao je Stojanović i dodao da se kod spomen-obilježja za 23 radnika “Orla” koji su dali živote za Republiku Srpsku zavjetuju da će nastaviti da rade snažnije.

Stojanović je izrazio nadu da će “Orao” proslaviti stotine godina, jer to i zaslužuje.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović zahvalio je ljudima koji su, kako je rekao, na rukama prenijeli hiljade tona materijala, odnosno cijeli “Orao” iznijeli iz Rajlovca i donijeli u Bijeljinu, gdje sada radi 341 radnik.

“Izražavam zadovoljstvo što je privredni gigant kakav je Vazduhoplovni zavod `Orao` sada u Bijeljini. Zadovoljstvo je i veće kada vidimo drage goste iz Ministarstva odbrane Srbije”, rekao je Petrović i dodao da je Gradska uprava na raspolaganju ovom preduzeću i kada je riječ o rješavanju pitanja nagomilanih imovinsko-pravnih odnosa i pristupnih saobraćajnica.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.