Petar Dinčić iz Srbije laureat festivala

Petar Dinčić iz Srbije laureat je 13. festivala “Dani harmonike”, koji je u takmičarskom dijelu završen sinoć.

Devetnaestogodišnji Dinčić je u izjavi za medije istakao da je prezadovoljan jer je u svojoj kategoriji osvojio maksimalnih 100 poena.

“Harmoniku sviram od pete godine, završio sam osnovnu i srednju muzičku školu i pohađam Muzičku akademiju”, rekao je Dinčić.

Laureatima festivala nagrade i priznanja su uručili predsjednik žirija Jurij Šiškin i organaizator i direktor Festivala Slaviša Perić.

Perić je izrazio zadovoljstvo što je Festival uspješno realizovan i u pandemijskim okolnostima, te zahvalio umjetnicima, članovima žirija i takmičarima za učešće.

“Posebnu zahvalnost dugujem pokrovitelju festivala predsjedniku Republike Srpske /Željki Cvijanović/, kao i opštini Ugljevik i gradu Bijeljina za podršku”, naveo je Perić.

Pobjednik pretkategorije je David Pršurić iz Hrvatske, a po kategorijama su najbolji Aleksa Jovanović iz Srbije, Đorđe Perić iz BiH, Aleksandar Slavujević iz Srbije, Ajdin Okić iz BiH, Veljko Jovanić iz BiH, Husejn Bajraktarević iz BiH, Miloš Milivojević iz Srbije, Petar Dinčić iz Srbije i Vehdija Hodžić iz BiH.

U okviru kvalifikacija za finale Svjetskog kupa harmonike žiri je odabrao da će BiH predstavljati u seniorskoj konkurenciji Vehdija Hodžić, a u juniorskoj Radovan Ivanović.

Festival “Dani harmonike” završava se sutra koncertom u bijeljinskom Centru za kulturu, na kojem će nastupiti mladi Đorđe Perić i ruski umjetnici Jurij Šiškin i Stanislav Mališev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *