Perić: 15 miliona KM za kapitalne projekte na području opštine

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je da će u naredne dvije godine biti uloženo 15 miliona KM u kapitalna ulaganja u ovoj opštini kojima će se poboljšati kvalitet života građana.

“Radićemo na poboljšanju sistema grijanja, nastavićemo dalju izgradnju šetališta koritom rijeke Janje, izgradićemo novi Dječiji vrtić, putnu infrastrukturu i druge projekte”, rekao je Perić nakon današnjeg redovnog skupštinskog zasjedanja opštine Ugljevik.

Perić je istakao da će se iz kreditnog zaduženja obezbijediti 5,5 miliona KM, a ostala sredstva će se obezbijediti iz tekućih prihoda opštine.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić istakao je da je donesena Odluka o promjeni urbanističkog plana Ugljevika.

“U planu je da se u saradnji sa `Putevima Republike Srpske` gradi kružni tok na magistralnom putu. Imamo idejno rješenje za ovaj projekat”, rekao je Lazić.

Na današnjem redovnom zasjedanju usvojen je prijedlog odluke o dugoročnom zaduženju opštine Ugljevik u iznosu od sedam miliona KM i prijedlog rješenja o davanju saglasnosti na cijene komunalnih usluga kojom će usluge biti uvećane za 15 odsto.

Odbornici su podržali Izvještaj o radu načelnika Opštine i opštinske uprave kao i Izvještaj o radu Skupštine opštine Ugljevik i skupštinskih komisija za 2022 godinu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *