Pekari u Bijeljini zbunjeni – (Ne)dozvoljena prodaja hljeba /VIDEO/

Odluka Gradskog štaba kojom je u nedjelju zabranjen rad svim privrednim subjektima, osim dežurnim apotekama, proizvođačima hljeba i peciva i prodavnicama pogrebne opreme, u Bijeljini je među pekare unijela pravu pometnju, pa kako kažu nisu znali da nije bilo dozvoljeno prodavati proizvodene proizvode taj dan. S druge strane, inspektori tvrde da su itekako znali da im je zabranjen rad.

U naredbi Gradskog štaba se navodi da se 3. maja zabranjuje rad svim trgovinskim, ugostiteljskim, zanatskim i drugim objektima u Bijeljini.

Međutim, dio koji je izazvao zbunjenost i nejasnoće odnosi se na tačku 2. Tu je pojašnjeno da je onima koji proizvode hljeb, peciva, svježe tjestenine i kolače zabranjena prodaja, ali ne i proizvodnja hljeba i peciva.

To je zbunilo pekare, pa su mnogi juče otvorili pekare, ali su ih nadležni ubrzo nakon toga zatvorili. Pekari kažu da je ovakva odluka gradskog štaba ostala nedorečena i nelogična.

S druge strane načelnik Komunalne policije Ratomir Draganić tvrdi da su pekari odlično znali da im je taj dan zabranjena prodaja.

Izrevoltiran odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije, da može porizvoditi ali ne i prodavati svoje proizvode, Zagorac je sugrađanima juče poklanjao hljeb, jer kako kaže drugo rješenje nije imao.

I dok pekari tvrde da im nije bila jasna odluka Štaba, s druge strane iz Komunalne policije upozoravaju da se naredbe moraju poštovati i tvrde da su pekari dobro znali šta im je dozvoljeno.

Prema podacima inspekcije 80 odsto pekara u Bijeljini juče, 3.maja nije ispravno protumačilo naredbu štaba pa su u nedjelju ujutru otvorili svoje prodajne objekte. Načelnik Odjeljena za inspekcijske poslove Boban Jovičević kaže da su sve pekare bile zatvorene već do 11 sati. Dok Zagorac tvrdi da su neke pekare radile i kasnije.

Načelnik Komunalne policije kaže da je zakon isti za sve i da nema razloga da se pravi kako kaže bespotrebna frka.

Prema odluci Republičkog štaba kada je donijeta odluka o zatvaranju ugostiteljskih objekata, sve Pekoteke po pravilu su trebale tada biti zatvorene, kaže načelnik Komunalne policije i dodaje da su tada predložili na Gradskom štabu da ne treba gledati šturo na tu odluku, te im dozvolili rad jer se bave proizvodnjom hljeba i peciva.

Upitan da li su juče kaznili pekare, Draganić kaže da je interni dogovor bio da ih ne kažnjavaju, jer je ionako već narušena privreda u Bijeljini, ali i da se privrednici i preduzetnici trebaju držati naredbi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *