Pedagoški fakultet: Potpisani sporazumi sa predškolskim ustanovama /VIDEO/

Pedagoški fakultet u Bijeljini danas je potpisao sporazum o saradnji sa 20 predškolskih ustanova sa područja Bijeljine, Foče, Zvornika, te predškolskom ustanovom iz Crne Gore. Riječ je o ugovorima sa ovim ustanovama u kojima će studenti obavljati praksu.

Na pedagoškom fakultetu u Bijeljini potpisani su sporazumi o saradnji sa predškolskim ustanovama u kojima studenti obavljaju praksu.Na današnjem sastanku bilo je riječi i o unaprijeđenju i poboljšanju dosadašnje saradnje. Osim sa vrtićima iz Bijeljine, ugoori o obavljanju studentske prakse potpisani su i sa predškolskim ustanovama iz Zvornika, Foče, Crne Gore.

Praksa se obavlja od prvog semestra, a u dogovoru sa vrtićima najčešće se organizuje u novembru i decembru. Kvalitet rada vrtića direktno zavisi od pedagoškog fakulteta, jer većina vaspitača su studenti ovog  fakulteta, kažu direktori predškolskih ustanova.

Govoreći o saradnji sa predškolskom ustanovom  iz Crne Gore, dekan pedagoškog fakulteta je rekao da je to pokazatelj kako je ovaj fakultet poznat širom regije. Danas su svoj rad predstavili i gosti iz muzičke škole “Do re mi” iz Novog Sada, a s ciljem buduće saradnje sa ovim fakultetom i vrtićima sa ovog područja.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.