Pala manjinska vlada Dritana Abazovića

Skupština Crne Gore izglasala je noćas nepovjerenje manjinskoj Vladi na čelu sa premijerom Dritanom Abazovićem.

Za smjenu manjinske Vlade glasalo je 50 prisutnih poslanika Demokratske partije socijalista /DPS/, Demokratske Crne Gore, Liberalne partije, Socijaldemokratske partije /SDP/, Socijaldemokrata, Prave i Ujedinjene Crne Gore.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Danijela Đurović jedina je bila protiv, dok glasanju nisu prisustvovali poslanici Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije i koalicije “Crno na bijelo”, kao i poslanik Demosa Miodrag Lekić.

Inicijativu za glasanje o nepovjerenju Vladi ranije je podnijelo 36 poslanika DPS-a, SDP-a, Socijaldemokrata, Liberalne partije i Demokratske unije Albanaca.

Abazović je u završnoj riječi izrazio nadu da će brzo biti konstituisana nova vlada i da će predsjednik DPS-a dati nekome od večerašnje većine da pokuša da sastavi kabinet.

“Ako se to ne desi onda je to neodgovorno i građani moraju da znaju da ste ih vi gurnuli u jednu nestabilnost iz koje niste imali nastavak plana”, rekao je Abazović.

On je dodao da želi da vjeruje da je to dopirnos pomirenju Crnoj Gori. “Mislim da Crna Gora, uz dosta muke, prelazi neke nivoe demokratije”, rekao je Abazović.

Abazović je rekao da je činjenica da “pobjedu odnosi DPS, uz pomoć određenih opozicionih snaga, koje to od večeras možda nisu”.

“Ovo je samo jedna od političkih bitaka i mislim da ćemo se mi uskoro svi suočiti sa sudom građana”, rekao je Abazović.

Poslanik DPS-a Danijel Živković rekao je da je Abazović “pokušao da targetira različite pojedince iz društvenog i političkog života, stavljajući hipoteku ljudima bez ikakvog osnova” i da je svojim ponašanjem sebe potpuno distancirao i diskvalifikovao od daljeg bavljenja politikom.

On je istakao da inicijativa za izglasavnje nepovjerenja nije ni sa kim dogovorena, nego ponuđena svakom poslaniku da se o njoj izjasni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *