Ozvaničen nastavak saradnje na projektu ponosnih kartica za višečlane porodice u Bijeljini

Grad Bijeljina i Fondacija „Za porodicu” danas su ozvaničili saradnju na realizaciji projekta „Prijatelji porodice”.

Projektom je predviđeno da porodice ili roditelji sa troje i više djece, od kojih je bar jedno maloljetno, dobijaju „Ponosnu karticu RS” kojom ostvaruju popuste prilikom plaćanja roba i usluga u Ponosnom marketu RS, drugim maloprodajnim objektima kompanija, malih preduzeća i preduzetnika koje učestvuju u ovom projektu, kao i prilikom plaćanja usluga javnih preduzeća i ustanova koje su u nadležnosti lokalnih samouprava i Republike koji podrže projekat.

Takođe, svi partneri dobijaju mogućnost besplatnog korišćenja internet-prodavnice koji je razvila Fondacija „Za porodicu”, čime se doprinosi digitalizaciji poslovanja u lokalnoj zajednici.

Ugovor su danas potpisali gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i predsjednik Fondacije „Za porodicu” Dragan Dakić, a Grad Bijeljina je preuzeo obavezu da finansira izradu „ponosnih kartica”. Ugovor će važiti do 1. avgusta 2024. godine, odnosno, nepune dvije godine, a kao i do sada, za komunikaciju sa korisnicima biće korišćena aplikacija i viber-zajednica.

U Bijeljini živi oko 900 porodica sa troje i više djece, a porodicama koje su u prethodnom periodu učestvovale u ovom projektu, po automatizmu će biti produžavano učešće, sem ukoliko sva djeca nisu postala punoljetna, a nove porodice koje žele da se uključe u projekat treba da se jave gradskom Odjeljenju za društvene djelatnosti. „Ponosne kartice” se izdaju i u lokalnim zajednicama u Srbiji, a novina u odnosu na prethodni period je da će „ponosne kartice” iz Srbije i Srpske od nove 2023. godine važiti u obje zemlje.

Predsjednik Fondacije Dragan Dakić ističe da je uspješna realizacija projekta „Prijatelji porodice” u interesu kako višečlanih porodica, tako i lokalnih zajednica, ali i privrednika, pogotovo u pograničnim područjima u kojima su razvijeni trgovina i turizam. od 1. januara 2023. godine, kada će biti sjedinjen projekat u Srbiji i Srpskoj.

– Sigurni smo da će svi učesnici projekta biti ponosni: višečlane porodice, lokalna zajednica i privrednici – poručio je Dakić.

Zadovoljstvo nastavkom saradnje je izrazio i gradonačelnik Petrović, ističući da očekuje da će ostvarivanje popusta pri kupovini i korišćenju usluga biti značajna podrška višečlanim porodicama u svakodnevnom životu.

– Pozivam privrednike da se uključe u ovaj projekat, kako zbog podrške natalitetu, tako i zbog ostvarivanja većeg prometa u njihovim preduzećima. Nismo imali ni najmanju sumnju da li želimo da nastavimo saradnju na projektu, jer mislimo da su višečlane porodice važne za biološki opstanak našeg grada, ali i za sveukupni razvoj i da zato zaslužuju podršku cijele lokalne zajednice – bio je jasan gradonačelnik Bijeljine.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *