Otvorena vaskršnja izložba udruženja Sveti Luka /VIDEO/

Sinoć je u Muzeju “Semberije” u Bijeljini otvorena tradicionalna Vaskršnja izložba Udruženja umjetnika”Sveti Luka” a svi zainteresovani  radove mogu da pogledaju  do 15. maja. 

Udruženje likovnih umjetnika “Sveti Luka” iz Bijeljine tradicionalno u susret Vaskrsu organizuje izložbu slika i radova svojih članova. Bogatstvo slikararskog opusa bijeljinski umjetnici predstavili su na preko 80 radova od najmlađih do najstarijih višegodišnjih članova.

Na vaskršnjoj izložbi predstavljena  su 33  autora sa 80 radova. Prema njegovim riječima, među izloženim radovima bijeljinskih umjetnika zastupljene su raznovrsne teme, od portreta do pejzaža, te gotovo sve umjetničke tehnike.Izložba je prodajnog karaktera.

Pandemija virusa korona probudila je zaboravljene , ali i otkrila nove hobije kod sugrađana. Tako je i u ovom Udruženju , slikari su imali priliku da više rade i stvaraju.

U Udruženju ističu da će nastaviti tokom godine sa svojim aktivnostima.

Gordana Despotović , inače po zanimanju elektro tehničar od najranijeg djetinjastva gaji ljubav prema slikarstvu. Član je Udruženja “Sveti Luka” već četiri godine .

Dajana Perić, inače profesor likovne kulture po drugi put izlaže svoje radove.

Najmlađi član Udruženja je petnaestogodišnja  Ana Drakul , učenica bijeljinske  Gimnazije “Filip Višnjić”

Udruženje “Sveti Luka” okuplja 50  bijeljinskih likovnih umjetnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.