Otvorena izložba Natalije Cimeša: Zlatna grana /VIDEO/

U bijeljinskoj Gradskoj galeriji postavljena je izložba dva mozaika koji čine jednu cjelinu, pod nazivom “Zlazna grana” autorke Natalije Cimeše, koju će bijeljinska publika imati priliku da pogleda u narednih 12 dana. Ovaj mozaik je rađen po narudžbi i krasiće ambijent jednog objekta u pješačkoj zoni u Tuzli.

Na mozaiku “Zlatna grana”, bijeljinska akademska slikarka Natalija Cimeša radila je 14 mjeseci. Terhnologija rada je pojašnjava sasvim drugačija a mozaik specifičan po izboru materijala kojim je rađen. U Gradskoj galeriji mozaik je posljednji put izložen 2003. godine.

Dva velika mozaika, koji čine jednu cjelinu predstavljaju impresivno i savršeno djelo akademske slikarke Natalije Cimeše, kaže kustos Galerije.

Kristali, minerali i poludrago kamenje stigli su sa područja Južne Amerike, a mozaik je ukrasio i gorski kristal sa područja Kreševa.

A nastanak ova dva mozaika imao je i svoj povod i simboliku.

Željela sam i kroz školovanje da svoj opus zaokružim u jednu cjelinu, priča Natalija. Završila je Likovnu akademiju u Trebinju, a s ciljem da usavrši i zidne tehnike upisala je i postdiplomske studije na Fakultetu primjenjenih umjetnosti u Beogradu. Izlagala je na više od 120 samostalnih i zajedničkih izložbi u svijetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *