Otvorena izložba likovnih djela Druge likovne kolonije /VIDEO/

Izložbom radova koji su nastali u kompleksu Banje Dvorovi završena je druga Međunarodna likovna kolonija, koja je ove godine u Semberiji okupila više od 20 umjetnika iz zemlje i regiona.

Izložbom radova koji su nastali u kompleksu Banje Dvorovi završena je druga Međunarodna likovna kolonija, koja je ove godine u Semberiji okupila više od 20 umjetnika iz zemlje i regiona. Savršena umjetnička djela koja su izložena u prostorijama Biblioteke “Filip Višnjić” posvjedočila su da umjetnicima inspiracije u plodnoj ravnici nije nedostajalo. Očarala je mnoge klima ovog kraja, pa im je dodaju sve išlo na ruku kako bi izvršili svoju misiju.

Po drugi put na ovoj koloniji bio je i Zoran Suvajac, umjetnik iz Beograda. Usljed nedostatka finansijslih sredstava uglavnom kolonije kaže on traju veoma kratko, pa izražava zadovoljstvo što je tradicija organizovanja ove u kompleksu Banje Dvorovi, nastavljena.

U Bijeljini sam dodaje Suvajac živio tri do četiri godine, pa dušu ovog grada kaže on dobro poznaje.

Saborovanje likovnih umjetnika trajalo je od 29. maja do 2. juna. Vrijedno se i posvećeno radillo kažu organizatori ove Međunarodne likovne kolonije što je na kraju iznjedrilo nova poznanstva uz razmjenu dragocjenih iskustava, a sve je upotpunila i uramila naslikana ljepota krajolika u kom je boravilo 25 slikara te četiri ikonopisca.

Skupština Grada Bijeljina osnivač je JU Banja Dvorovi, pa je predsjedniku Gradskog parlamenta ukazana čast da zatvori drugu Međunarodnu likovnu koloniju. Obraćajući se okupljenim u velikoj sali bijeljinske Biblioteke, Aleksandar Đurđević je rekao, da su učesnici ovogodišnje kolonije našem gradu ostavili dio sebe, kroz djela na kojima su posvećeno radili u prethodnih nekoliko dana.

aOno što je sigurno prirodne ljepote i znamenitosti našeg grada predstavljeni su u svom punom sjaju oštrim okom i vještom rukom umjetnika koji su učinili da ovo drugo međunarodno likovno saborovanje prođe u dobroj atmosferi, druženju i razmjeni iskustava. Jasno je da će utisci koje su ponijeli iz ravnice, mnoge od njih ponovo do godine, istim povodom, vratiti Semberiji.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *