Otvoren Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju /VIDEO/

Ozvaničen je rad Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama koji je izgrađen u okviru nove zgrade Centra za socijalni rad u Bijeljini. Početku rada Dnevnog centra, obradovali su se roditelji, ovo je kažu najbolji način da se uz pomoć stručnog osoblja djeca dodatno osposobe za bolju integraciju u društvu

Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama u Bijeljini opremljen je po svim svjetskim standardima koje trebaju da imaju ustanove ovakvog tipa, a radno su angažovani svi stručni kadrovi u skladu sa Pravilnicima.

Ovo je veliki dan za osobe sa invaliditetom i djecu sa poteškoćama u razvoju, ali i za njihove roditelje kaže Slavena Rajić, psiholog u Dnevnom centru. Dugo smo ističe ona čekali da profunkcioniše Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama.

Kapacitet Dnevnog centra je 50 djece, ipak zbog pandermije virusa korona taj broj će biti manji kako bi se ispoštovale sve epidemiološke mjere i sačuvalo zdravlje mališana. Dnevni centar je uz desetak prostorija i sav neophodan didaktički materijal dobro opremljen kako bi zadovoljio sve uslove koji su potrebni za rad sa djecom.

Sve tehničke aktivnosti na opremanju Dnevnog centra završene su još prije nekoliko mjeseci i čekalo se na papirološku proceduru i upotrebnu dozvolu, kako bi počeo sa radom. Ovim je projekat izgradnje zgrade Centra za socijalni rad sa Dnevnim centrom za djecu sa posebnim potrebama u potpunosti završen.

Izgradnju zgrade Centra za socijalni rad podržala je i Vlada Japana.

Slijedi odabir korisnika, koji će već od 1. decembra korisitit usluge koje uz stručnu pomoć zposlenih nudi Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama u Bijeljini.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *