Otklonjena tehnička greška u amandmanu na budžet /VIDEO/

Danas je održano vanredno zasjedanje SG Bijeljina na kojoj je usvojena ispravka tehničke greške u amandmanu na prijedlog odluke o budžetu Grada za 2023. godinu. I ovo je bilo dovoljno kako bi ponovo došlo da “varnjičenja” na relaciji gradonačelnik Petrović – Koalicija “Dogovor za Bijeljinu”.

Jedina tačka dnevnog reda bila je Prijedlog zaključka ispravke greške tehničke prirode u amandmanu na prijedlog odluke o budžetu Grada Bijeljina za 2023. godinu. Naime u obrazloženju predjednika SG Aleksandra Đurđevića stoji da se u pomenutom amandmanu potkrala tehnička greška, koju nisu primjetili ni predlagač, ni skupština, niti gradska uprava i gradonačelnik, kojima je amandman dostavljen na mišljenje, te je budžet za ovu godinu usvojen sa ovom greškom.

Skupština grada je, prije zakazivanja sjednice konsultovala  nadležno Ministarstvo finansija i Odjeljenje za finansije Gradske uprave u Bijeljini koji su sugerisali da je održavanje novog zasjedanja jedini način da se tehnička greška otkloni, što je Skupština grada u ekspresnom roku i učinila.

Povodom sazivanja i održavana vanredne sjednice SG, kojoj nisu prisustvovao niko iz gradske uprave, kao ni odbornici iz redova SDS-a i PDP-a, oglasio se i kabinet gradonačelnika Bijeljine saopštenjem u kojem se između ostalog navodi  da je prekršena odredba Poslovnika na koju se Đurđević pozva. Navodi se da Poslovnik propisuje da se vanredne sjednice održavaju izuzetno, u slučajevima opasnosti po javnu sigurnost širih razmjera, elementarnih nepogoda i epidemija. Propust koji je načinjen od strane predsjednika SG, a koji se ogleda u tome da je na sjednici održanoj 30. decembra, stavio na glasanje amandman odbornika Vase Arsenovića, koji je bio neprovodiv zbog neslaganja prihodovne i rashodovne strane i sada želi to da ispravi zakazivanjem vanredne sjednice, iako za to nisu ispunjeni uslovi propisani Poslovnikom, navodi se u saopštenju Kabineta Gradonačelnika.

Sporna greška se potkrala u dijelu koji se odnosi na izgradnju pješačko-biciklističke staze na putu Balatun, Trnjaci, Međaši, za koju je bilo predviđeno izdvajanje od 100.000 KM, a izdvojeno 20.000 maraka više. Predstavnici “Dogovora za Bijeljinu” kažu da je greška ispravljena i da nakon 2 godine od podnošenja inicijative, tokom ove godine taj projekat biti završen.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *