Otežan izvoz proizvoda i naplata potraživanja /VIDEO/

Uz preraspodjelu rada koju je uslovila epidemija virusa korona, rade pogoni fabrike Sava Semberija. Ova fabrika koja 85 odsto svojih proizvoda izvozi u zemlje širom Evrope i svijeta, suočava se sa otežanim plasmanom robe preko granica, a samim tim otežana je i naplata potraživanja. Uprkos novonastaloj situaciji u Savi su radili na zapošljavanju radnika, otpuštanja nije bilo. Redovno se izmiruju i obaveze prema zaposlenima.

Epidemija virusa korona otežala je spoljnotrgovinsko poslovanje. Tako problema imaju firme koje su oslonjene na izvoz svojih proizvoda i u Srpskoj.

U sektoru prehrambene industrije, koja je uglavnom oslonjena na izvoz kažu da protok robe ide, ali otežano. Prehrambena industrija Sava Semberija izvozi gotovo 85 odsto svojih proizvoda, isporuka je otežana a tako i naplata potraživanja.

Sava je potpisala i ovogodišnje ugovore sa oko 170 domaćih poljoprivrednih proizvođača za otkup sirovine. Prioritet je kažu u rukovodstvu obezbijediti zavidnu količinu robe na domaćem terenu i apeluju na nadležne da pomognu poljoprivrednicioma kako bi proizvodnju zasnovali u većem obimu, što će biti višestruko značajno i za prerađivački sektor.

50 odsto obaveza na osnovu prošlogodišnjih ugovora sa proizvođačima izmirila je Sava krajem prošle godine. Kako se očekuje uskoro će uslijediti i isplata preostalog novca poljoprivrednicima.

Prerada slatkog programa u fabrici je u punom jeku. Akcenat je stavljen na zaštitu zdravlja i bezbjednost radnika na radnom mjestu, pa se radi uz sve propisane mjere nadležnih. Otpuštanja radnika nije bilo, radilo se na zapošljavanju pa su uposlena tri nova radnika. Isplaćena je i februarska plata u punom iznosu svim radnicima, a uskoro će i martovska kažu u rukovodstvu ove fabrike.

Sava Semberija je i u momentima dok se cjelokupno društvo bori, kako bi se prevazišle posljedice epidemije virusa korona, pokazala da je društveno-odgovorna domaća kompanija. Naime proizvodi ove fabrike preko bijeljinskog Centra za socijalni rad dolaze do korisnika kojima su najpotrebniji, odnosno do socijalno-ugroženih kategorija stanovništva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *