Osveštana Spomen-soba, proslavljena slava boraca

Novosagrađena Spomen-soba poginulim borcima Vojske Republike Srpske iz Ugljevika osveštana je danas povodom slave Boračke organizacije ove podmajevičke opštine – Mitrovdana.

Spomen-soba se nalazi u Centru za kulturu “Filip Višnjić”, gdje su porodice poginulih boraca, predstavnici lokalne Boračke organizacije, opštine Ugljevik, brojni demobilisani borci prisustvovali su lomljenju slavskog kolača.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevik Jovan Marinković poželio je srećnu slavu svim borcima i podsjetio da su za njen doček i postojanje Republike Srpske najzaslužniji poginuli borci.

“Danas uživamo u slobodi za koju su naši poginuli saborci položili svoje živote”, naglasio je Marinković.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je da je ova spomen-soba adresa i mjesto gdje se vidi kolika je velika žrtva za slobodu i Republiku Srpsku, ali i podsjećanje kako treba da se čuva i sloboda i Republika Srpska i gradi bolja budućnost.

Povodom krsne slave Boračke organizacije jutros je u ugljevičkom Hramu Svete Petke Paraskeve služena sveta liturgija, služen pomen, a položeni su i vijenci na Centralno spomen-obilježje poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata koje se nalazi na gradskom trgu.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *