OŠ “Sveti Sava”: Donatorskim sredstvima bivšeg učenika škole rekonstruisano 14 toaleta /VIDEO/

Potpuno rekonstruisano i uređeno 14 toaleta, tri kancelarije, led rasvjeta u dva aneksa objekta, pristupna rampa za učenike sa invaliditetom, gradi se i nova zgrada pekare, sve su ovo investicije koje su uz pomoć donatora realizovane tokom ovog ljetnog raspusta u Osnovnoj školi “Sveti Sava”. Prema riječima direktora škole, radova će biti još kako bi za buduće generacije, bio očuvan ovaj najstariji školski objekat u Semberiji.

I ovaj ljetni raspust proveli smo radno, započinje priču direktor bijeljinske Osnovne škole “Sveti Sava”. Učenike će u novoj školskoj godini sačekati ljepši i uređeniji enterijer objekta.

Zahvaljujući sredstvima koje je ovoj bijelinskoj školi donirao bivši učenik koji danas živi u inostranstvu, rekonstruisani su u potpunosti i toaleti u kompleksu zgrade. Za dvije godine, stigla su ovoj školi donatorska sredstva iz daleke Amerike u iznosu od oko 70.000 KM.

I nije se samo tokom školskog raspusta radilo ove godine na sanaciji mokrih čvorova, donatorskim sredstvima jednog našeg sugrađanina, renovirane su i tri kancelarije, napominje direktor škole.

Gradi se ovog ljeta i u dvorištu škole, gdje niče nova zgrada pekare. U toku su i preogovori  kaže Mirković, sa potencijalnim investitorom za izgradnju sportske dvorane u sklopu kompleksa škole.

Investicioni ciklus u ovoj školi pokrenuli su građevinski radovi još prije sedam godina. Sve je krenulo od rekonstrukcije dijela dotrajale fasade. Potrebu da osnovna škola, koja se nalazi u samom gradskom jezgru, zasija punim sjajem prepoznali su mnogi, pa su do danas uz značajna donatorska sredstva realizovani zacrtani ciljevi, kako bi za buduće generacije učenika i prosvjetnih radnika, bio očuvan ovaj najstariji školski objekat u Semberiji.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *