OŠ „Petar Kočić“ u projektu unapređenja energetske efikasnosti

Grad Bijeljina i Karitas Švajcarske su krajem 2021. godine potpisali Memorandum o saradnji na projektu energetske efikasnosti i korišćenja obnovljivih izvora energije.

Stručna komisija je, nakon obilaska terena, odlučila da će projekat biti realizovan u Osnovnoj školi „Petar Kočić“ Brodac. U narednom periodu, Karitas Švajcarske će pristupiti dizajniranju i planiranju svi mjera neophodnih za ovaj projekat, uključujući i predmjere za radove i opremu, čime će biti obuhvaćeni grijanje na toplotne pumpe, izolaciona fasada, dio stolarije i ostalo što podrazumijeva projekat energetske efikasnosti.

Nakon toga, Karitas će sprovesti cjelokupan tenderski postupak, u skladu sa svojim procedurama, pri čemu će svi dokumenti, prije objavljivanja, biti usaglašeni sa predstavnicima Grada Bijeljina.

Na osnovu Memoranduma o saradnji, Grad Bijeljina će u toku 2022. godine za ove svrhe izdvojiti 100.000 konvertibilnih maraka, a u planu je da saradnja sa Karitasom Švajcarske bude nastavljena u 2023. godini, kada će druge škole biti odabrane za primjenu mjera energetske efikasnosti i korišćenja obnovljivih izvora energije.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *