Organizacioni i Naučni odbor: Nova obmana i lažno moralisanje gradonačelnika

Organizacioni i Naučni odbor Međunarodnog kongresa HISPA BH, koji je proteklog vikenda održan u Bijeljini, saopštio je da je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović redovna sredstva iz gradskog budžeta predviđena za zdravstvenu zaštitu građana pokušao da “kukavički” prikaže kao podršku održavanju Kongresa.

Povodom optužbi koje je Petrović iznio na svojoj “Fejsbuk” stranici na račun bijeljinske bolnice – najveće zdravstvene ustanove u regiji, odbori su ukazali da su one više nego uvredljive za kompletnu zdravstvenu profesiju u Republici Srpskoj, a posebno za zaposlene u bolnici u Bijeljini.

“U svom obraćanju gradonačelnik Bijeljine je namjerno zamijenio teze u pokušaju da opravda svoj sramni postupak i `opere` savjest zbog činjenice da je propustio priliku da na najbolji način prezentuje naš grad. Pitamo se kako je moguće da je `čovjek naroda`, kako sam sebe naziva, i ljekar po struci pokušao da redovna sredstva iz gradskog budžeta predviđena za zdravstvenu zaštitu građana kukavički prikaže kao podršku održavanju kongresa?”, upitali su iz ova dva odbora.

U saopštenju objavljenom na “Fejsbuk” stranici Bolnice navedeno je da je na sastanku održanom u Bolnici 7. marta, gradonačelnik mnogo toga obećao i jasno dao do znanja da grad ima sredstva za podršku ovako značajnog naučnog skupa, ali ništa od toga nije ispunio.

“I sam zna da novac koji je uplatila Gradska uprava predstavlja redovnu tranšu za sekundarnu zdravstvenu zaštitu /liječenje pacijenata/ i ne može se upotrijebiti u druge svrhe, a samim tim ni za organizaciju kongresa. To mogu potvrditi i njegovi najbliži saradnici Ljubiša Stanišić, Odjeljenje za društvene djelatnosti i šef Kabineta Mladen Arsenović, a takođe i Maja Antić, vlasnica agencije `Hepi trevel` koja je kao tehnički organizator kongresa prisustvovala ovom sastanku”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je sada jasno da je riječ o još jednoj obmani i lažnom moralisanju Petrovića.

“Iako je imao očiglednu namjeru, gradonačelnik nije uspio da omalovaži naučni skup koji je od stručne javnosti ocijenjen kao najuspješniji u proteklih 30 godina u Republici Srpskoj i koji bi bio na ponos svakom gradu”, napomenuli su iz odbora Kongresa.

Oni su ocijenili da je Petrović kao novoizabrani gradonačelnik Bijeljine, koji je po struci ljekar, u vrijeme pandemije najmanje sluha imao za profesiju kojoj je pripadao i da nikada nije posjetio Bolnicu.

“Kovid bolnice je široko zaobilazio, u svakom smislu”, zaključuje se u saopštenju.

Drugi međunarodni Kongres HISPA BH, koji je održan u Bijeljini od 1. do 3. aprila u organizaciji Udruženja HISPA BH, bijeljinske Bolnice “Sveti vračevi” i Svjetskog udruženja za vaskularno zdravlje, prema ocjeni učesnika i stručne javnosti po mnogo čemu je najjači događaj u posljednjih 30 godina u Republici Srpskoj i BiH.

Kongres HISPA BH pod nazivom “Sveobuhvatni pristup u zaštiti srca i krvnih sudova – postkovid era” okupio je eminentne stručnjake iz 12 zemalja, 700 predavača i više od 1.000 posjetilaca.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *