“Orao”: Uspješno zadovoljili nadzornu provjeru sistema menadžmenta kvaliteta

Preduzeće “Orao” iz Bijeljine uspješno je zadovoljilo nadzornu provjeru sistema menadžmenta kvaliteta koju je izvršio tim međunarodnog sertifikacionog tijela “Biro veritas”.

Iz Akcionarskog društva za proizvodnju i remont “Orao” saopšteno je da je provjera izvršena od 30. avgusta do 3. septembra.

Preduzeće “Orao” ima od ranije potvrđen sistem menadžmenta kvalitetom i ovih standarda, te je zadržalo postojeći sertifikat iz oblasti konstruisanja i proizvodnje rezervnih dijelova za turbomlazne motore, održavanja, opravke i generalnog remonta turbomlaznih motora, konstruisanja i proizvodnja specijalnih alata, verifikacije mjerne opreme, ispitivanja materijala i usluga galvansko-hemijske zaštite.

Resertifikacijom u skladu sa standardima ISO 9001:2015 i EN 9100:2018 potvrđena je vizija dugoročnog razvoja organizacije i politika u pogledu kvaliteta proizvoda i usluga, navodi se u saopštenju.

Iz kompanije dodaju da je “Orao” poslovni sistem sa jasnom raspodjelom nadležnosti i ovlaštenja, zasnovan na dokumentovanim uputstvima za rad, čime se umanjuje mogućnost greške u poslovnim procesima i stvara baza za donošenje odluka na osnovu činjenica.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *