Opravdano ulaganje u unapređenje kulturnih dešavanja

Brojne manifestacije, koje su u Bijeljini redovne i tradicionalne, predstavljaju pozitivne primjere, pa je ulaganje sredstava iz budžeta grada kao podrška unapređenju kulture opravdano, navodi se u informaciji o stanju u kulturi, koja će 3. marta biti razmatrana na sjednici Skupštine grada Bijeljina.

U informaciji se navodi da je u 2020. godini završena izgradnja Doma kulture u Novim Dvorovima, kao i i izgradnja sale uz postojeći Dom kulture u Pučilama, a urađena je i rekonstrukcija objekta Sokolski dom.

U planu je da ovaj objekat javne namjene za svoje potrebe koriste ustanove i udruženja iz oblasti kulture /Gradsko pozorište “Semberija”, Hor “Srbadija“ I SKUD “Semberija”/.

JU Gradsko pozorište “Semberija” od 2020. godine funkcioniše kao posebna jedinica, a u prošloj godini su održane dvije premijere i ove godine nastavljaju veoma aktivno da rade.

Neophodno je, smatraju u Gradskoj upravi Bijeljina, nastaviti aktivnost na izgradnji i sanaciji objekata kulture na području Grada Bijeljina, nastaviti sa praksom urednog izvještavanja o realizaciji manifestacija, utrošku sredstava, kao i o posjećenosti kulturnih dešavanja.

Isto tako, navodi se u informaciji, neophodno je insistirati kod subjekata koji se bave organizacijom i realizacijom sadržaja kulture, da planiraju jačanje kapaciteta za pisanje projekata, putem kojih će pribavljati sredstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *