“Okupacija kovida-19 trajaće bar do proljeća, a možda i ljeta” /VIDEO/

Epidemija u Srbiji ne jenjava. Još se čeka na rezultate do sada uvedenih mjera u spriječavanju širenja virusa korona. S druge strane, prioritet je hitna nabavka vakcina o čemu su danas sa predsjednikom Srpbije razgovarali predstavnici svih relevantnih institucija. Zasijedao je i Krizni štab…

Spas u borbi protiv virusa korona, uz masovno testiranje, upravo je i vakcina, kažu nadležni u Srbiji. S toga je hitna nabavka vakcina bila i jedina tema današnjeg sastanka predsjednika Srbije sa predstavnicima Instituta za virusologiju, vakcine i serume ‘Torlak’, Instituta za javno zdravlje Srbije ‘Dr Milan Jovanović Batut’, Agencije za lekove i Republičkog Fonda Zdravstvenog Osiguranja.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar rekao je da vakcina protiv virusa korona, kada bude nabavljena u Srbiji, neće biti obavezna, nego preporučena. Okupacija virusa će trajati sigurno celo proleće a možda i do leta”, kaže direktor KC Kragujevac.

Broj umrlih će rasti i to je potpuno matematički jasno. To ćemo videti i u narednih par nedelja i taj broj će biti možda i trocifren”, rekao je za TV Prva epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon. Rezultati uvođenja oštrijih mera, tek će se vidjeti, kaže on.

U Hrvatskoj je u protekla 24 časa od posljedica zaraze virusom korona preminulo 56 osoba, dok su zaražene 3.603

U Sloveniji je u protekla potvrđeno 2.226 novih slučajeva, dok je od posljedica kovida-19 umrlo 43 oboljelih. Slovenački premijer Janez Janša danas će u parlamentu predstaviti novi zakonski paket pomoći za korona krizu koji, između ostalog, predviđa kazne od 1.000 do 10.000 evra za kršenje epidemioloških mjera, dok opozicija traži da se od toga odustane.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *