Održano završno veče festivala “Dani harmonike”

Ovogodišnji “Dani harmonike” završeni su sinoć nastupom laureata Festivala i ruskih umjetnika Jurija Šiškina i Stanislava Mališeva u bijeljinskom Centru za kulturu.

Predsjednik stručnog žirija Festivala Jurij Šiškin rekao je da su takmičari, kada je riječ o izvođenju, na visokom nivou.

“Zbog pandemije, takmičari su se malo izmijenili jer, prilikom sviranja, emocije nisu ispoljavali kroz instrumente. Sve ostalo je na veoma visokom nivou”, izjavio je Šiškin novinarima.

Šiškin je naglasio da ga je laureat Festivala Petar Dinčić prijatno iznenadio svojim izvođenjem.

“Zahvaljujem svima koji su pomogli organizaciju Festivala. Nastojaćemo da naredni bude još bolji”, naveo je Šiškin.

Organizator Festivala Slaviša Perić rekao je da su ovogodišnji “Dani harmonike” okupili 200 takmičara iz 13 zemalja, te da je jedan dio takmičenja održan u onlajn formatu, a drugi dio uživo.

Perić je izrazio zadovoljstvo jer je kvalitet takmičenja bio na visokom nivou.

“Prema ocjeni žirija, iz godine u godinu se povećava kvalitet nivoa izvođenja, a to i jeste primarni cilj ovog festivala”, rekao je Perić i dodao da će BiH imati dva predstavnika u finalu Svjetskog kupa harmonika, koji su se izborili kroz kvalifikacije na Festivalu “Dani harmonike”.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović izjavio je da je bijeljinska publika imala priliku da čuje najveće svjetske virtuoze harmonike.

“Želimo da svake naredne godine pomjeramo granice u organizaciji festivala i da podižemo nivo kulturne svijesti kod naših sugrađana. Mladi talenti koji vrijedno rade su sadašnjost i budućnost Bijeljine”, rekao je Petrović.

Završnoj večeri Festivala prisustvovao je i načelnik Ugljevika Vasilije Perić.

Generalni pokrovitelj Festivala je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, a organizaciju su podržali opština Ugljevik i grad Bijeljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *