Održano “Veče pjesme i zavjeta” /VIDEO/

U velikoj Sali Centra za kulturu “Semberija”, održan je muzičko – scenski nestup pod nazivom „Veče pjesme i zavjeta“. U organizaciji zavičajnog udruženja građana „Pravda“ bijeljinskoj publici predstavljena je kultura, pjesma i poezija zavičaja raseljenog stanovništva.

Zdravicom Srbinu Ljutomir Rundić iz Loznice koji sa Udruženjem “Pravda” sarađuje posljednjih desetak godina ugrijao je srca prisutnih u Centru za kulturu, koji su se evocirajući uspomene prisjetili života na područjima koja su napustili u vihoru rata.

Važno je kaže Rundić gdje god bili da sačuvamo tradiciju, običaje i identitet svog naroda.

Sve je upotpunila narodna pjesma, igra, gusle, te etno i izvorna muzika.

Poslata je sa ove večeri lijepa zavičajna slika, protkana identitetom, običajima i tradicijom jednog naroda. Kulturnu manifestaciju pod nazivom „Veče pjesme i zavjeta“organizovalo je Udruženje “Pravda”, onim što su priredili svi učesnici više su nego zadovoljni, ipak kaže Dušan Stevanović izostala je i ovoga puta podrška ovom događaju.

Tražimo svoje mjesto pod suncem, dodaje Stevanović i najavljuje da će 26. decembra Udruženje “Pravda” organizovati tribinu sa koje će biti poslata poruka svim instancama vlasti da veću pažnju posvete populaciji koju okuplja i predstavlja ovo udruženje.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *