Održano predavanje o “Opravdanosti i sigurnosti HPV vakcine za djecu” /VIDEO/

U organizaciji Udruženje građana „Roditelji ZA prava djece“, Kulturno muzejskom centru Eparhije zvorničko-tuzlanske u Bijeljini je održano stručno predavanje i diskusiju na temu „Opravdanost i sigurnost HPV vakcine za djecu“.

Ova tema itekako je aktuelna jer je najnovijim izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti RS ova vakcina uvedena kao preporučena. Zbog toga što se preporučuje djeci osnovnoškolskog uzrasta, članovi Udruženja „Roditelji ZA prava djece“, odlučili su da organizuju stručno predavanje profesora, ljekara specijalista i kliničkih farmakologa, kako bi roditeljima pružili sve relevantne informacije u vezi sa ovim vakcinama.

Cilj ovog stručnog predavanja bio je informisanje roditelja i javnosti o svim preventivnim vidovima zaštite zdravlja djece sa aspekta dostupnih medicinskih i drugih stručnih informacija od strane stručnih i kvalifikovanih medicinskih radnika, koji imaju bogato iskustvo u svom radu.

Prof. Drago Đorđević, sa Instituta za patološku fiziologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu, kaže da, na osnovu njegovog dvogodišnjeg iskustva, vakcinu protiv COVID-a 19 nikako nebi smjeli davati djeci.

Prof. Đorđević svoje tvrdnje bazira na sprovedenim kliničkim studijama iz Velike Britanije na oko 12 miliona djece, u kojima se navodi da je od milion djece od COVID-a 19 preminulo dvoje koja su imali komorbiditete, a bez komorbiditeta je umrlo jedno dijete na 2 miliona obuhvaćženih istraživanjem.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *