Održana Dječija skupština /VIDEO/

U Centru za kulturu “Semberija” u Bijeljini, povodom završetka Nedjelje djeteta, održana je Dječija skupština, na kojoj su predstavnici osnovaca i srednjoškolaca sa područja grada upoznati o funkcionisanju gradskog parlamenta.

Učenici su upoznati i o tome da u Skupštini grada postoji “dječija stolica” koja odbornike podsjeća da sve odluke koje se donose moraju biti u interesu djece i njihove budućnosti.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević rekao je da su mladim sugrađanima približene procedure po kojima radi gradski parlament.

On je naveo da su ovogodišnju Nedjelju djeteta u Bijeljini obilježili, između ostalih, ombudsman za djecu, gradski vrtići, Udruženje “Otaharin”, aktiv direktora škola.

Programski direktor Centra za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja “Otaharin” iz Bijeljine Bojana Jovanović ocijenila je da je velika prednost što ovaj grad u skupštini već ima “dječiju stolicu” i da je ovo prilika da se formalizue njeno korištenje.

“Centar za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja `Otaharin` Bijeljina je svake godine organizovao različite aktivnosti s ciljem promocije i zaštite dječijih prava, a ove godine smo pažnju posvetili dječijoj participaciji, odnosno učestvovanju u društvenim procesima našeg grada”, navela je ona.

Svake godine prva sedmica oktobra posvećena je promociji prava djeteta iz Konvencije EU o dječijim pravima.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *