Održan tradicionalni Nikoljdanski koncert /VIDEO/

U Centru za kulturu u Bijeljini održan je tradicionalni Nikoljdanski kocert, koji je organizovalo Srpsko kulturno-umjetničko društvo /SKUD/ “Semberija”.

Na sinoćnjem koncertu, čija je ovogodišnja tema bila “Jug Srbije u Semberiji”, nastupili su Veliki narodni orkestar SKUD-a “Semberija”, ženska vokalna grupa i gosti.

“Iza nas je mnogo nedjelja i mjeseci rada tokom kojih su nastajale nove melodije, pjesme, kao i aranžmani”, rekla je direktor SKUD-a “Semberija” Branka Marković Savčić.

Željko Đukanović, šef Velikog narodnog orkestra SKUD-a “Semberija”, rekao je da ovim nastupom završavaju uspješnu godinu.

“Ove godine smo se vratili korijenima etno-muzike. Na repertoaru se mogla čuti muzika južne Srbije, Kosova i Metohije i Sjeverne Makedonije. Mislim da je i ovaj put publika uživala u nečemu novom, zaboravljenom, odnosno onome što mi težimo da sačuvamo”, istakao je Đukanović.

Vokalni solista i gost na Nikoljdanskom koncertu Željko Đmura rekao je da sa SKUD-om “Semberija” imam dugogodišnju saradnju, koja je počela sasvim slučajno, a postala je tradicionalna i izrazio nadu da će još dugo trajati.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *