Održan prvi regionalni Panel za trudnice /VIDEO/

U Bijeljini je održan prvi regionalni Panel za trudnice, koji je okupio buduće mame sa područja Bijeljine, Zvornika, Brčkog, Zenice ali i okolnih opština. Ovaj događaj organizovala je Škola za trudnice “Radosnica” iz Banjaluke.

Oko 160 trudnica sa područja Bijeljine i okoline učestvovale su i propratile sadržaje Panela i saslušale predavanja koje su održali stručnjaci iz oblasti reproduktivnog zdravlja. Kako kažu buduće mame ovo je jedinstvena prilika da im se sa stručnog aspekta pojasne nedoumice kada je o trudnoći riječ, ali i kada na svijet dođe beba – kako se ponašati u postporođajnom periodu i šta je to važno što trebaju znati.

Dvadesetdvogodišnja Meliha Bjelak očekuje prvo dijete. Na društvenim mrežama je ističe vidjela da će u Bijeljini biti organizovana radionica za trudnice, što smatra jako važnim s obzirom da joj je prva trudnoća.

Škola za trudnice “Radosnica” osmišljena je s ciljem da pomogne budućim mamama, kako bi se znale snaći pogotovo u prvim danima nakon poroda.

Na stručnjacima koji su učestvovali u radu ovog Panela je kako i sami kažu, da informišu i edukuju buduće mame o značaju psihofizičke pripreme za porod te da na moderan i zanimljiv način pripreme mlade bračne parove za roditeljstvo.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *