Održan prijem za predstavnike nevladinog sektora /VIDEO/

Veliki broj predstavnika nevladinih, omladinskih organizacija i udruženja sa područja Grada Bijeljina odazvao se na poziv za današnji novogodišnji prijem Gradonačelnika Ljubiše Petrovića, na kojem su sumirani rezultati rada u prošloj  godini. Saradnja je ocjenjena uspješnom tokom prošle godine.

Nevladine organizacije i Udruženja građana  značajan su   faktor društvenog života u lokalnim zajednicama i predstavljaju sponu između lokalne vlasti i građana, poručeno je sa novogodišnjeg prijema održanog za predstavnike ovih Udruženja u gradskoj upravi.

Tokom prošle godine realizovani su brojni projekti posredstvom ovih Udruženja s ciljem pomoći lokalnom stanovništvu ali i unapređenju života građana Bijeljine. Saradnja je ocjenjena dobrom. U gradskoj organizaciji Crvenog krsta kažu da su tokom godine imali korektnu saradnju.

U Bijeljini postoje i Udruženja koja se bave očuvanjem tradicije i običaja naroda. Njihov rad kroz određene projekte značajan je kako bi se sačuvali običaji  i prenijeli na mlađe naraštaje. Tradiciju, običaje, kulturu naroda na ovim prostorima decenijama njeguju i čuvaju članice Udruženja žena “Beli anđeo” iz Dvorova.

Cvija Krajišnik , dobro je  poznata Sembercima kao vlasnik radionice „Etno – kreativa“ i neko ko se godinama bavi očuvanjem tradicije.

Bijeljina je ponosna na rad nevladinih organizacija . Mnogo Udruženja finansira se iz gradskog budžeta i zajednički ulažemo dosta energije i entuzijazma kako bi rad ovih organizacija iz godine u godinu bio što većeg obima, kaže prvi čovjek grada.

U Bijeljini postoji 17 Udruženja koja su od opšteg interesa , a još tri Udruženja se od  prošle godine finansiraju posredstvom Odjeljenja za boračko- invalidsku zaštitu.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.