Održan okrugli sto “Informisan trgovac – zaštićen potrošač” /VIDEO/

Udruženje za zaštitu potrošača „Zvono” i Područna privredna komora Bijelјina organizovali su danas okrugli sto „Informisan trgovac – zaštićen potrošač” u cilјu razmjene iskustava između predstavnika Ministarstva trgovine i turizma Srpske i Privredne komore sa predstavnicima udruženja potrošača i privrednih društava, sa namjerom što kvalitetnijeg informisanja o pravima i obavezama svih učesnika na tržištu sa aspekta primjene Zakona o zaštiti potrošača u RS.

U Udruženju potrošača “Zvono” kažu da je Zakon o zaštiti potrošača koji je u primjeni u Republici Srpskoj veoma dobar. Podsjećaju na njegove izmjene koje su se desile prije dvije godine i koje su kako naglašavaju u interesu zaštite potrošača.

Zakon o zaštiti potrošača stupio je na snagu još 2012. godine, u njegovoj primjeni do sada su se desile tri izmjene i dopune, podsjećaju iz resornog ministarstva i ističu značaj održavanje ovakvih skupova uz razmjenu mišljenja s ciljem unapređenja mehanizama i cjelokupnog sistema zaštite potrošača u Srpskoj.

Efekti primjene Zakona koji je prije dvije godine pretrpio određene izmjene i dopune sagledani su i na okruglom stolu “Informisan trgovac-zaštićen potrošač” koji je u prostorijama Područne privredne komore Bijeljina okupio sve aktere. Na važnost povezivanja svih učesnika na tržištu ukazuju i u Područnoj privrednoj komori Bijeljina.

Najviše pritužbi od strane potrošača bijeljinsko udruženje “Zvono” zaprima kada je riječ o tehničkoj i robi široke potrošnje.

U Udruženju “Zvono” ističu veliki značaj medija i javnosti s ciljem boljeg informisanja građana. Važno je kažu saslušati mišljenja i stavove potrošača i trgovaca i doći do najboljih riješenja, koja su u interesu svih.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *