Odlučno u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja /VIDEO/

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović potpisao je danas sporazum o saradnji sa predstavnicima Fondacije „Lara” i bijeljinskog Centra za socijalni rad u okviru projekta „Unapređenje institucionalizacije lokalnih propisa i politika za podršku i reintegraciju žena žrtava rodno zasnovanog nasilja” i istakao da će Grad nastaviti da pomaže svaku akciju čiji je cilj suzbijanje bilo kog oblika nasilja.

– U današnje vrijeme, nažalost, rodno zasnovano nasilje je gotovo svakodnevna pojava. Važno je da smo postavili temelje u borbi protiv ovog problema, a Gradska uprava će u narednom periodu pružiti punu podršku ne samo Fondaciji „Lara”, nego svakoj organizaciji koja se bavi ovim važnim pitanjima. Razgovarali smo i o drugim temama, a jedna od njih je postavljanje spomenika ženama, čiji je društveni značaj često potcijenjen – naveo je Petrović.

Koordinator projekta Nataša Kurtuma pojasnila je da će projekat biti sproveden u dvije lokalne zajednice – Bijeljini i Ugljeviku.

– Projekat traje četiri mjeseca, a današnje potpisivanje sporazuma je još jedna potvrda da nas Gradska uprava, kao i Centar za socijalni rad, podržavaju – ističe Kurtuma.

Projekat „Unapređenje institucionalizacije lokalnih propisa i politika za podršku i reintegraciju žena žrtava rodno zasnovanog nasilja” finansijski je podržan od Austrijske razvojne agencije, a sprovodi ga Fondacija „Lara” u partnerstvu sa Fondacijom „Udružene žene” iz Banjaluke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *