Odigrana predstava djece sa smetnjama u razvoju – “Nova godina u šumi” /VIDEO/

Djeca sa smetnjama u razvoju danas su u Bijeljini izvela predstavu “Nova godina u šumi”, povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Predstava je izvedena u prostorijama Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju u Centru za socijalni rad, a prisustvovali su predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević, šef kabineta gladonačelnika Mladen Arsenović, direktor Centra za socijalni rad Milorad Sofrenić i roditelji.

Đurđević je čestitao djeci i svim stručnim licima koja rade sa njima, te ukazao da je dužnost svih građana, pa i onih na odgovorim funkcijama, da učine sve da pomogu ovoj djeci da budu ravnopravni članovi društva i da se ne osjete kao da su manje vrijedni.

“U ime Skupštine grada želim da istaknem da ćemo uvijek biti tu da podržimo sve ono što se tiče ove djece i ove institucije”, rekao je Đurđević novinarima.

Arsenović je rekao da se na predstavi moglo vidjeti kako izgleda jedan praktičan i profesionalan rad sa djecom, najosjetljivijom kategorijom osoba sa poteškoćama u razvoju.

On je istakao da će Gradska uprava podržati sve inicijative kako bi se dalje razvijao Centar za socijalni rad i naveo da je u toku izgradnja prilagođenog igrališta i dvorišta za djecu sa poteškoćama u razvoju, koje će biti završeno naredne godine.

Sofrenić je istakao da zaposleni u Centru za socijali rad odlično rade svoj posao i pomažu djeci sa smetnjama u razvoju da napreduju.

“Zahvaljujem predstavnicima institucija koji su došli da podrže naš rad i na dosadašnjoj saradnji koja je neophoda da bismo mogli i u budućnosti da pružamo usloge koje se i očekuje od jedne ovakve ustanove”, naveo je Sofrenić.

On je naveo da u Dnevnom centru trenutno ima nešto više od 20 djece, ali da postoje kapaciteti da se oni povećaju, uz određene uslove. “Djeca tu mogu da borave do osam časova dnevno, u zavisnosti od njihovog zdravstvenog stanja, imaju radno – okupacione aktivnosti, opremu koja je neophodna za njihov razvoj”, naveo je Sofrenić.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *