Odbornici odbili zahtjev za rast cijene odvoza otpada

Odbornici skupštinske većine u Bijeljini odbili su prijedlog gradonačelnika i preduzeća “Komunalac” za povećanje cijene odvoza otpada za 20 odsto i poručili da neće dozvoliti ovaj novi namet za građane.

Predlagači poskupljenja nisu ni prisustvovali sjednici Skupštine grada na kojoj se raspravljalo o njihovom zahtjevu.

Odbornik SNSD-a Vaso Arsenović istakao je da razumije potrebe da se povećaju plate radnicima u “Komunalcu”, ali ne na teret građana nego kroz unutrašnju racionalizaciju i efikasnije poslovanje.

Nije usvojena ni odluka o otpisu 6,3 miliona KM nenaplativih potraživanja, koliko fizička i pravna lica duguju Gradskoj upravi za neplaćene komunalne naknade, a odbornik SNSD-a Zlatan Lazarević kaže da je u pitanju nemar Gradske uprave i da Skupština grada ne treba da podrži njihovu diskriminaciju građana.

U toj predloženoj odluci je navedeno da se otpisuju nenaplativa potraživanja po osnovu komunalne naknade, zakupa poslovnih prostorija, komunalnih taksi i naknada, usluga vatrogasne jedinice jer je ispoštovan rok zastare.

Prijedlog za izbor zamjenika gradonačelnika skinut je sa dnevnog reda jer nije bilo predlagača na sjednici da ga obrazloži, kao što je sa dnevnog reda zbog nedolaska na sjednicu predlagača ili predstavnika predlagača materijala skinuto 10 tačaka dnevnog reda.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *