Od danas za ulazak u Srbiju više nisu potrebni test ili samoizolacija /VIDEO/

Od danas, za ulazak u Srbiju, ni domaćim ni stranim državljanima nije potreban negativan pi-si-ar test, i nije obavezna samoizolacija od 14 dana.  Svim osobama koje ulaze na teritoriju Srbije biće uručivana zdravstvena upozorenja. Predsjednik Srbije organizovao prijem za ljekare i medicinske radnike iz cijelew Srbije i poručio im da su heroji otadžbine.

Za ulazak u Srbiju, i za domaće i za strane državljane, od danas više nisu potrebni PCR test na virus korona ili dozvola komisije, kao ni samoizolacija od 14 dana. Testiranje na lični zahtjev koštaće 6.000 dinara na teritoriji Srbije, dok će za studente i maloljetna lica testiranje i dalje biti besplatno, navedeno je u saopštenju.

Svim osobama koje ulaze na teritoriju Srbije biće uručivana zdravstvena upozorenja u kojima se navodi da ulaze na teritoriju na kojoj virus još cirkuliše, kao i način prevencije infekcije.

Predsjednik Aleksandar Vučić priredio je prijem za ljekare i medicinske sestre iz cijele Srbije koji su bili angažovani u kovid bolnicama, zahvalio im na svemu što su učinili tokom borbe protiv Kovida 19 i na svakom spasenom životu, te poručio da će zauvijek ostati junaci i heroji otadžbine.

Najavio je da će, kako mu neki ne bi prebacili da to čini zbog izbora, sačekati Vidovdan i onda jedan dio medicinskog osoblja odlikovati najvišim znamenjem države.

Direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović zahvalio je svima koji su se uključili u rad kovid bolnica, i svima koji su pružili podršku medicinskim radnicima.

Naredbom ministra zdravlja Srbije broj ljudi koji se može okupiti na javnom mjestu, u zatvorenom i otvorenom prostoru, ne smije biti veći od 100. Prethodno je bilo zabranjeno okupljanje više od 50 ljudi. Od danas se uspostavljaju i letovi sa niškog aerodroma “Konstantin Veliki”. Taj aerodrom nije radio od 18. marta. Tokom puta svi putnici sve vrijeme moraju da nose maske, a dobrodošla je i dodatna zaštitna oprema – viziri i rukavice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *