Od danas serološko testiranje u Domu zdravlja Lopare

U Domu zdravlje Lopare od danas počinje serološko testiranje na kovid 19, najavljeno je iz ove zdravstvene ustanove.

Testiranja će biti vršena svakim radnim danom od 7.00 do 15.00 časova i biće besplatna za pacijente koji su sumnjivi na virus korona.

Direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković rekao je Srni da je riječ o brzim serološkim testovima na IGM i IGG antitijela.

Nešković je naglasio da je uvođenje testova na kovid 19 plod saradnje sa njemačkom kompanijom “Domatek” od kojih su i nabavljeni.

“Na poziv ove kompanije sa kojom opština Lopare ima odličnu saradnju prije deset dana prisustvovao sam predstavljanju patenta o brzom otkrivanju virusa korona i to sam prenio u našu zdravstvenu ustanovu”, rekao je Nešković.

On je ukazao da je veoma značajno da se u Srpskoj upotrijebe iskustva Bavarske u borbi protiv virusa korona koja je jedna od najrazvijenijih evropskih oblasti, kako u privredi tako i u zdravstvu.

“Sve ovo smo postigli uz podršku našeg prijatelja, uspješnog privrednika i humanitarca Miroslava Kojadinovića. Za nas je velika čast jer možemo da sarađujemo sa najrazvijenijim dijelovima Evrope”, naveo je Nešković

On je dodao da lica koja žele da se komercijalno testiraju na kovid 19 mogu to da obave u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Lopare po cijeni od 50 KM.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *