Od danas DUAL radar na području PU Bijeljina

U cilju prevencije saobraćajnih nezgoda u kojima je neprilagođena, nebezbjedna i nepropisna brzina kretanja dominantan uzrok težih oblika saobraćajnih nezgoda Policijska uprava Bijeljina od danas spovodi pojačanu kontrolu saobraćaja.

Izdvajamo, da će se pojačana kontrola brzine kretanja vozila do 29. februara 2019. godine  vršiti preko radarskog sistema ” Redflex traffic systems fty – Dual ”.

Tokom mjeseca januara policijski službenici Policijske uprave Bijeljina evidentirali su 1195 prekršaja koja su počinjena u saobraćaju. U  mjesecu januaru 2020. godine  iz saobraćaja je isključeno 10 vozila i 136 vozača. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 115 vozača, jedan vozač je bio pod dejstvom opijata, dok je 17 vozača učestvovalo u saobraćaju bez položenog vozačkog ispita.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise,naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te da ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *