Obilježeno 29 godina rada i proslavljena krsna slava Novinske agencije Republike Srpske

Novinska agencija Republike Srpske – SRNA danas je u centrali u Bijeljini obilježila 29 godina postojanja i proslavila krsnu slavu Blagovijesti.

Tim povodom u redakciji je obavljen slavski obred, prelomljen krsni hljeb, a veća svečanost je izostala zbog poštovanja epidemioloških mjera.

Generalni direktor Srne Jovan Cvjetković je u ime Uprave i svoje lično ime zahvalio svima na čestitkama upućenim povodom 29 godina od osnivanja Agencije i krsne slave – Blagovijesti.

“Zahvaljujem se Vladi Republike Srpske na velikoj podršci svih ovih godina kao i našim korisnicima koji su prepoznali kvalitet usluga koje pružamo. Posebnu zahvalnost upućujem radnicima `Srne` koji su i u ovo vrijeme puno izazova pokazali visok nivo profesionalizma i odgovornosti”, rekao je Cvjetković.

Glavni i odgovorni urednik Srne Tatjana Parađina istakla je značaj Agencije koja dnevno emituje od 250 do 300 informacija.

Parađina je podsjetila da je Srna 2017. godine objavila 98.474 vijesti, 2018. – 105.291, 2019. godine – 107.275, a prošle godine 121.750 vijesti što je najviše vijesti u jednoj godini u istoriji Novinske agencije Republike Srpske.

Ona je ukazala i da je prošle godine objavljena 31.421 fotografija, 2.684 tonska zapisa, te 3.476 video zapisa.

Parađina je napomenula da je u martu prošle godine, nakon prvog zabilježenog slučaja zaraze virusom korona u Srpskoj, u servisu Srne objavljeno 7.473 vijesti, od čega je bilo 4.327 ili 57,9 odsto vijesti u vezi sa pandemijom.

Ona je zahvalila svim korisnicima za dosadašnju saradnju sa željom da ona bude nastavljena i ubuduće, te poručila da će Srna odgovorno i profesionalno nastaviti da radi na dobrobit Republike Srpske i njenih građana.

SRNA je osnovana na Blagovijesti, 7. aprila, 1992. godine na Palama, odlukom Narodne skupštine tadašnje Srpske Republike BiH, kao Srpska novinska agencija – SRNA.

Od 1998. sjedište SRNE je u Bijeljini, a odlukom Vlade Srpske 27. marta 2008. dobila je svoj sadašnji naziv – Novinska agencija Republike Srpske – SRNA.

Novinska agencija Republike Srpske bila je prvi medij srpskog dijela BiH i stvorena je u času kada su već počeli ratni sukobi, a glavni prijeratni mediji u tadašnjoj Socijalističkoj Republici BiH bili su pod ratnom i propagandnom kontrolom takozvane Republike BiH.

SRNA je neodvojivo vezana za nastanak Republike Srpske i predstavlja jednu od njenih najstarijih i najznačajnijih institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *