Obilježeno 10 godina rada, Sigurna kuća pomogla 221 žrtvi nasilja /VIDEO/

Nasilje nad ženama i djecom goruća je tema u razgovorima i dešavanjima širom svijeta, a u Bijeljini je danas obilježena desetogodišnjica postojanja sigurne kuće u sklopu fondacije „Lara“. U nastavku programa, pogledajte prilog sa obilježavanja ovog značajnog jubileja.

Sigurna kuća u Bijeljini postoji već 10 godina, a danas je u Hotelu „Drina“ obilježen ovaj značajan jubilej. Nažalost, sve je veći broj onih kojima je potrebna zaštita od strane pomenute ustanove. Nije rijedak slučaj da zajedno sa žena,ma koje s žrtve porodičnog nasilja, na vrata Sigurne kuće pokucaju i oni najmlađi.

Sigurna kuća nije samo institucija gdje žene mogu očekivati fizičku zaštitu, već i zdravstvenu, socijalnu, ekonomsku i svaku drugu podršku, u tom trenutku potrebnu osobi koja se osjeća ugroženo. Iz Gradske uprave grada Bijeljina poručuju da će i u budućnosti biti uz fondaciju „Lara “ i pomoći njeno poslovanje, te se potruditi da broj onih kojima je pomoć potrebna, bude što manji.

Posljednjih pet godina Lara takođeradi i naedukaciji i informisanjužena u oblastirada i zapošljavanja sa ciljem povećanja njihovih mogućnosti da zarađuju za život i budu ekonomski samostalne. Lara nastoji da u svakom trenutku obezbijedi ženama pristup pravima i informacijama do kojih one teže dolaze kao što su pitanja o bezbjednosti, zaštiti od nasilja, državnim programima i planovima koji su značajni za socijalnu uključenost žena.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *