Obilježena Sveta Petka, krsna slava opštine Ugljevik /VIDEO/

Opština Ugljevik je litijom kroz grad i lomljenjem slavskog kolača ispred zgrade lokalne uprave, juče obilježila krsnu slavu – Svetu Petku.

Slavske svečanosti opštine Ugljevik počele su litijom ispred hrama Svete Petke Paraskeve, koja je prošla gradskim ulicama, nakon čega je tradicionalno ispred zgrade opštine Ugljevik prelomljen slavski kolač.

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije čestitao je rukovodstvu i građanima krsnu slavu uz poruku da ne zaboravljamo ono što je najvažnije u našem duhovnom vaspitanju, a to su naši svetitelji, svetinje, običaji nikli iz toga, naše cjelokupno nacionalno i duhovno predanje-poručio je episkop Fotije.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić čestitao je sugrađanima krsnu slavu uz poruku da su građani najvažniji za ovaj kraj.

On se posebno zahvalio episkopu Fotiju za sve što čini za opštinu Ugljevik i što sabira vjerni narod ovog kraju i poklonio mu vladičanski štap u znak zahvalnosti.

Na adresu opštine Ugljevik pristigle su brojne čestitke iz bratskih opština Kavadaraca iz Sjeverne Makedonije, slovenačkog Kidričeva, austrijskog grada Presbaum, ugljevičke dijaspore i drugih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.