Obilježen Dan planete Zemlje /VIDEO/

Dan planete Zemlje bio je povod za članove Republičke stranke Srpske, da u bijeljinskom  gradskom parku organizuju akciju sadnje cvijeća, u kojoj su učestvovali naši najmlađi sugrađani, a na važnost očuvanja planete ukazali i bijeljinski gimnazijalci.

Akcija je za cilj imala podsticanje mališana, ali i njihovih roditelja, da brinu o planeti Zemlji i zaštiti životne sredine, tako što će paziti na biljke i rastinje; saditi ti ih kada su u mogućnosti, te da će nam one to kasnije vratiti na najljepši mogući način.

Skretanje pažnje građanima Bijeljne o važnosti očuvanja životne sredine bio je povod i za akciju podjele letaka koju su organizovali članovi geografske sekcije bijeljinske gimnazije “Filip Višnjić”, predvođeni svojim profesorima.

Rad sa najmlađima na podizanju svijesti o očuvanju životne sredine jeste težak, ali donosi dobre rezultate. Sa njima treba stalno razgovarati na ovu temu, kako bi bili svjesni da je priroda na ovom prostoru bila izuzetno darežljiva i dala nam mnogo – poput čiste pijaće vode i zelenog okruženja, što je u velikom broju država rijetkost.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *