Obilježen Dan nacionalnog jedinstva /VIDEO/

Povodom obilježavanja novouspostavljenog zajedničkog praznika Republike Srpske i Srbije – Dana srpskog  jedinstva, slobode i nacionalne zastave‚ rukovodstvo Grada Bijeljina svečano je ispred zgrade Gradske uprave na jarbol podiglo zastave Republike Srpske. Gradonačelnik  Mićo Mićić istakao je da se Bijeljina pridružila obilježavanju ovog značajnog datuma, s ciljem  njegovanja nacionalnog jedinstva i prosperiteta.

„ Želimo da u čitavom srpskom korpusu postignemo jedinstvo i da ubuduće obilježavamo ovaj praznik, sa nastojanjem  da se nikad više ne dese ratovi i da živimo u okruženju koje će poštovati naš narod, a i mi ostale” – rekao je Mićić. On je dodao da je cilj srpskog naroda opstanak na ovim prostorima i izgradnja moderne države, koja će svojim građanima omogućiti bolji standard.

Ocjenjujući nikad boljom saradnju  Republike Srpske i Srbije, predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević naglasio je da se ona ne ogleda  samo kroz obilježavanje važnih datuma iz naše istorije, već i kroz realizaciju kapitalnih projekata, kojima Srbija direktno pomaže Republici Srpskoj .

“Nema lokalne zajednice u Srpskoj koja nije osjetila tu pomoć. Neizmjerno sam zahvalan Srbiji, jer  je u Bijeljinu  usmjerila možda i najviše investicija. Jedna od najvažnijih svakako jeste  izgradnja auto-puta, koji će povezati Banjaluku i Beograd”- kazao je Đurđević.

Vlade Republike Srpske i Srbije odlučile su da zajednički praznuju 15. septembar – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, na dan kada je prije 102 godine u Prvom svjetskom ratu probijen Solunski front.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *