Obavljeno pet puta više kontrola od plana

Komunalna policija u Bijeljini izvršila je u ovoj godini 17.471 kontrola, dok je u planu bilo 3.400, rekao je Srni Ratomir Draganić iz gradskog odjeljenja Komunalne policije.

On kaže da je na povećanje ovog broja najviše uticala kontrola poštovanja epidemioloških mjera Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije, kakvih je u Bijeljini obavljeno 12.000, a odnose se na kontrolu prekoračenja radnog vremena i poštovanje distance u ugostiteljskim objektima, nošenje zaštitnih maski i kontrolu poštovanja mjere izolacije.

Draganić je rekao da su izvršene 10.834 kontrole poštovanja rješenja o izolaciji i 1.300 kontrola ugostiteljskih objekata, ali i više od 5.000 kontrola u oblasti komunalnog reda na području Bijeljine, kao što su reklamiranje na javnim površinama, držanje domaćih životinja, deponovanje i odvoz komunalnog otpada, održavanje stambenih zgrada i vodovodne i kanalizacione mreže.

“Nije bilo većih problema. Na početku sprovođenja epidemioloških mjera, zbog epidemije virusa korona, u martu i aprilu bilo je negodovanja vlasnika ugostiteljskih objekata, dva su i zapečaćena, a ukupno je izrečeno 29 prekršajnih mjera zbog nepoštovanja mjera Republičkog i Gradskog štaba”, naveo je Draganić.

Prema njegovoj ocjeni, građani su se u posljednje vrijeme uozbiljili i shvatili značaj poštovanja mjera.

“Ljudi nose zaštitne maske, prekoračenja radnog vremena u posljednje vrijeme gotovo i nema, ali ćemo uoči Nove godine pojačati kontrole ugostiteljskih objekata i, ako bude bahatih, mi ćemo iz zapečatiti”, najavio je Draganić.

On je podsjetio da je rad ugostiteljskih objekata i za Novu godinu dozvoljen do 22.00 časa, a novina je da se od 22.00 do 6.00 časova ne mogu prodavati alkoholna pića u objektima koji mogu da rade i u to vrijeme, a to su dragstori i prodajni dijelovi na benzinskim pumpama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *